2010年7月25日日曜日

Noppei-shiru


”のっぺい汁”

[材料]
里芋 2個、なす 1個、大根 160g、にんじん 1/2本、しいたけ、鶏胸肉 100g、海老、だし(だしのもと 10g、水4カップ)、塩 3g、しょうゆ 12g、片栗粉 3g、オクラ、みょうが

[作り方]
1.里芋、なす、大根、にんじん、しいたけを5~8cm角に切る
2.鶏肉は1cm角に切る
3.鍋に大根、にんじん、だしを入れ、少し煮たら里芋、なすを加える
4.鶏肉、海老、しいたけを加えて2,3分煮て塩、しょうゆを加える
5.片栗粉を水で溶いて加えてとろみがついたら、オクラ、みょうがを加える

”Noppei-shiru”

INGREDIENTS
2 taros, radish 160g, 1 eggplant, 1/2 carrots, mushrooms, chicken breast 100g, lobsters, putting out (original 10g and 4 water cups of putting out), and salt 3g, soy sauce 12g, potato starch 3g, and okra and fortunes

DIRECTIONS
1.The taro, the eggplant, the radish, the carrot, and the mushroom are cut in 5~8cm corner.
2.Chicken is cut in 1cm corner.
3.The taro and the eggplant are added when the radish, the carrot, and putting out are put in the pan, and it boils a little.
4.It boils for 2 or 3 minutes adding chicken, the lobster, and the mushroom and the salt and the soy sauce are added.
5.When slowness attaches melting by water and adding potato starch, the okra and the fortune are added.

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