2010年7月3日土曜日

maitakegohan


はじめまして、nanakoです。
ダイエットレシピを紹介していきますので、よろしくお願いします。
今日は”まいたけご飯”です。

〔材料〕米3合、まいたけ1パック、塩小さじ1、酒大さじ1、昆布だし顆粒小さじ1/2
〔作り方〕1.まいたけを細かく割く
     2.4カップの水を沸かし、まいたけを入れ再び沸騰したら、こしてゆで汁は残す
     3.洗って水切りした米と、まいたけのゆで汁を炊飯器に入れ通常炊く水加減にする
     4.塩と日本酒と昆布だしで味付けしたら炊飯器のスイッチを入れる
     5.炊き上がる5分前にまいたけを入れる
     6.炊き上がったら軽く混ぜる

※まいたけは水洗いせず、仕上げに入れ、ゆで汁も必ず使いましょう。

Nice to meet you it is nanako.
My best regards because it introduces the dieting recipe.
It is "Maitake mushroom meal" today

INGREDIENTS (4 servings) 450g in the U.S., maitake mushroom 170g, salt 6g, sake 15g, seaweeds, and 3g.
DIRECTIONS
1. The maitake mushroom is spared in detail.
2.4 The water of the cup is boiled. The boiling taking out soup leaves the maitake mushroom when the maitake mushroom is put and it boils again.
3.Water that puts the boiling water soup of the rice switched off and the maitake mushroom in the rice cooker washing and usually boils it is added and subtracted.
4.The switch of the rice cooker is turned on when seasoning by salting, sake, and putting out seaweed.
5.The maitake mushroom is put five that cooks it minutes ago.
6.It lightly mixes it when cooking and going up.

- Do not wet-clean, put the maitake mushroom in finish, and use the boiling soup.

0 件のコメント:

コメントを投稿