2010年7月14日水曜日

Chicken shaomai


”鶏シューマイ”

[材料 4人分]
鶏ひき肉 100g、しいたけ 2枚、たけのこ(水煮) 20g、グリンピース、桜エビ 30g、シューマイの皮 1袋、
A(塩 3g、酒 30g、片栗粉 4g)

[作り方]
1.桜エビは軽く洗い、刻む
2.しいたけ、たけのこはみじん切りにする
3.鶏ひき肉に桜エビとたけのこ、しいたけを加える
4.Aを加え、よく混ぜる
5.シューマイの皮に4を適量のせて包み、グリンピースをのせる
6.蒸し器で約13分蒸す

"Chicken shaomai"

INGREDIENTS (4 servings)
Chicken minced meat 100g, 2 mushrooms, bamboo shoots(boil in water) 20g, green peas, cherry blossoms prawn 30g, 1 skin bag of shaomai, and A (salt 3g, sake 30g, and potato starch 4g)

DIRECTIONS
1.The cherry blossoms prawn washes lightly, and carves it.
2.The mushroom and bamboo shoots are minced.
3.Bamboo shoots and the mushroom are added to the chicken minced meat with the cherry blossoms prawn.
4.A is added, and it often mixes it.
5.Four is put on the skin of the shaomai and the proper quantity wrapping and green peas are put.
6.It steams with the steamer for about 13 minutes.

0 件のコメント:

コメントを投稿