2011年10月19日水曜日

Simmered squid with daikon [radish] 

水無しで!大根とイカの煮物
水無しで!大根とイカの煮物

料理名:大根とイカの煮物
作者:leopoo

■材料(2人分)
イカ / 1杯
大根 / 5cmぐらい
酒 / 大さじ3
醤油 / 大さじ2
みりん / 大さじ1
万能ネギ / 少々

■レシピを考えた人のコメント
イカから水分が出てくるので、水無しでも美味しくできます。

詳細を楽天レシピで見る

Ingredients (serves 2)
1 squid
About 5cm radish
3 tablespoons sake
2 tablespoons soy sauce
1 tablespoon mirin
Versatile little green onion

1 Take a cotton squid, cut into bite-size pieces.
Cut the sliced ​​radish Quarter-rounds.

2 Squid in the pan, radishes, put the wine, sake steamed
for 5 minutes over low heat with a lid.
Water comes out from here.
Blackmail the pan occasionally.

3 Open the lid and add the soy sauce and mirin.
Simmer 5 minutes more, stirring occasionally.
Finished! Whip-purpose green onion(edge cut).

0 件のコメント:

コメントを投稿