2011年10月12日水曜日

Ginger tsukudani

しょうがの佃煮
しょうがの佃煮

料理名:しょうがの佃煮
作者:ぷんちゃんだよ

■材料(?人分)
しょうが / 500g
かつおぶし / 25g
黒砂糖 / 100g
醤油 / 100cc
酒 / 40cc
みりん / 40cc

■レシピを考えた人のコメント
いくらでも食べれちゃう♪

ご飯だけでなくなんにでも合います♪

一度食べると病みつき間違いなし♪

詳細を楽天レシピで見る

Ingredients

Ginger 500g
25g dried bonito flakes
100g brown sugar
100cc soy sauce
40cc sake
40cc mirin

1 To julienne the ginger.

2 Put the ginger in boiling water, boil again.

3 Raise in a colander, squeeze out excess moisture.

4 Put all ingredients except cook dried bonito flakes rudely.

When half the water, put the dried bonito flakes and cook until the moisture.

0 件のコメント:

コメントを投稿