2010年8月4日水曜日

"Roll lettuce"

”ロールレタス”

[材料 4人分]
鶏ひき肉 250g、レタス 1個、にんじん 30g、長ねぎ(みじん切り) 5cm、しょうが(汁)、豆腐(木綿) 200g、A(酒 15g、片栗粉 9g、しょうゆ 6g、塩 2g)、だし汁 1カップ、B(酒 15g、みりん 18g、しょうゆ 36g)

[作り方]
1.にんじんを千切りする
2.レタスは1まいずつはがし、塩茹でする
水に取って、水気を拭き取る
3.水切りした豆腐を細かくつぶす
4.ひき肉、豆腐、にんじん、長ねぎ、しょうが、Aを加えよく混ぜあわせる
5.レタスを広げて4を適量包みこむ
6.鍋にレタスを並べ入れ、だし汁を加えて火にかける
7.Bで味付けして弱火で10分ほど煮る


"Roll lettuce"

INGREDIENTS (4 servings)
Chicken minced meat 250g, 1 lettuce, carrot 30g, and scallions (mince) 5cm, ginger (soup), and bean curds (cotton) 200g, A (sake 15g, potato starch 9g, soy sauce 6g, and salt 2g), and 1 soup stock cup and B (sake 15g, mirin 18g, and soy sauce 36g)

DIRECTIONS
1.It tears up the carrot.
2.Lettuce peels off by one dance, takes in water that boils the salt, and wipes the water off.
3.Water crushes the bean curd switched off in detail.
4.Minced meat, bean curd, carrot, scallion, ginger, and A are added and it often mixes it.
5.Lettuce is expanded and the proper quantity wraps four.
6.It puts it on the fire arranging, putting lettuce in the pan, and adding the soup stock.
7.It seasons by B and it simmer for about ten minutes.

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