2012年9月9日日曜日

Mixed rice

大人の味 しょうが風味のとりごぼうの炊き込みご飯
大人の味 しょうが風味のとりごぼうの炊き込みご飯

料理名:鶏ごぼうの炊き込みご飯
作者:ブラックはやて

■材料(2~3人分)
米 / 2合
鶏肉 / 100g
ごぼう / 1本
しょうが / 2かけ
にんじん / 1/2本
しょうゆ / 大さじ1
酒 / 大さじ1
塩 / 少々

■レシピを考えた人のコメント
しょうがをきかせ気味にすると美味しいです。みりんなどの甘さも加えません。

詳細を楽天レシピで見る
━━━━━━━━━━━━━━━━━━…
↓↓ ポイントが貯まるレシピ サイト ↓↓
>>最短約 30 秒!▼無料▼会員登録<<
━━━━━━━━━━━━━━━━━━…
 Ingredients (2~3 servings)
300g rice100g chicken
1 burdock
2 cloves ginger
 1/2 carrot
1 tablespoon soy sauce
1 tablespoon sake
Salt

1 Burn the skin surface, poultry is cut to the size of about two centimeters.

Chop the burdock into thin strips.Carrots cut to fit the size of the burdock.

2 Be prepared for each juice and grated ginger.
Wash rice, turn off the water.

3 Burdock and carrot is boiled.

4 Soy sauce, sake, ginger (and juice), in addition to 2 cup water to the salt.

5 4 into the rice, cook chicken and put in order, burdock, carrot.

2 件のコメント:

  1. すごく美味しそうです!早速作ってみたいです!

    返信削除
    返信
    1. 生姜の風味でおいしかったです!

      削除