大人の味 しょうが風味のとりごぼうの炊き込みご飯
料理名:鶏ごぼうの炊き込みご飯
作者:ブラックはやて
■材料(2~3人分)
米 / 2合
鶏肉 / 100g
ごぼう / 1本
しょうが / 2かけ
にんじん / 1/2本
しょうゆ / 大さじ1
酒 / 大さじ1
塩 / 少々
■レシピを考えた人のコメント
しょうがをきかせ気味にすると美味しいです。みりんなどの甘さも加えません。
詳細を楽天レシピで見る
━━━━━━━━━━━━━━━━━━…
↓↓ ポイントが貯まるレシピ サイト ↓↓
>>最短約 30 秒!▼無料▼会員登録<<
━━━━━━━━━━━━━━━━━━…
Ingredients (2~3 servings)
300g rice100g chicken
1 burdock
2 cloves ginger
1/2 carrot
1 tablespoon soy sauce
1 tablespoon sake
Salt
1 Burn the skin surface, poultry is cut to the size of about two centimeters.
Chop the burdock into thin strips.Carrots cut to fit the size of the burdock.
2 Be prepared for each juice and grated ginger.
Wash rice, turn off the water.
3 Burdock and carrot is boiled.
4 Soy sauce, sake, ginger (and juice), in addition to 2 cup water to the salt.
5 4 into the rice, cook chicken and put in order, burdock, carrot.
すごく美味しそうです!早速作ってみたいです!
返信削除生姜の風味でおいしかったです!
削除