2013年7月31日水曜日

The rice cooked celery and mackerel

ダシいらず!サバとセロリの炊き込みご飯♪サバセロ
ダシいらず!サバとセロリの炊き込みご飯♪サバセロ

料理名:サバとセロリの炊き込みご飯
作者:cakesweets

■材料(2~3人分)
米 / 2合
サバ水煮缶(190g) / 1缶
セロリ / 1/3本+葉
酒 / 大2
しょうゆ / 大2

■レシピを考えた人のコメント
すりおろしたセロリの水分があるので、水の量は普段よりも少なめに!
炊き上がる時の香りが最高ですよ♪

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Ingredients (2~3 servings)

Rice 300g
Canned mackerel boiled water (190g)
Celery 1/3 + leaf
2 tablespoons sake
2 tablespoons soy sauce

1 I sharpen the rice.
I put the juice, soy sauce, sake of canned mackerel water.
I put water in fewer than usual.

2 Is placed in a rough break mackerel.
Add in grated celery.
With a lid, and cook as usual.

3 When you cook up and mix the leaves of celery chopped.

※ Because there is moisture of celery grated, than usual and under-the amount of water!
Aroma when cooked up is the best.

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