2011年9月28日水曜日

Pork wrapped asparagus with green perillal plum

アスパラの梅シソ豚巻き
アスパラの梅シソ豚巻き

料理名:豚巻き
作者:ぷんちゃんだよ

■材料(2人分)
アスパラ / 3本
豚薄切り / 6枚
シソ / 6枚
梅干 / 1個
アッケシソウ塩 / 少々
ブラックペッパー / 少々
オリーブオイル / 少々

■レシピを考えた人のコメント
おつまみやお弁当にいいですね♪

梅とシソを入れることによってさらに食欲が湧きます。

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Pork wrapped asparagus with green perilla plum

Ingredients (serves 2)
Asparagus 3
Six sliced ​ ​pork
6 pieces green perilla
1 plum
Touch of salt
A little black pepper
A little olive oil

1 Asparagus is cut in half and quickly in salt water.

2 Crush the plum tree in the knife.

3 Spread the pork, coating the plum, put the mint.

4 Wrapping round and round the asparagus.

5 The Heat oil in skillet, add color with baked roll.

2011年9月21日水曜日

Sweet Potato Rice

基本のさつまいもご飯
基本のさつまいもご飯

料理名:薩摩芋ご飯
作者:silver-tree

■材料(米2合人分)
薩摩芋 / 1/2本(ものによっては1本)
米 / 2合
塩 / 小さじ1~2
黒いりごま / 適量

■レシピを考えた人のコメント
薩摩芋の美味しい炊き込みご飯です。ほんのり塩味が美味しさを引き立てます。

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Ingredients
1 / 2-1 sweet potato
300g rice
1-2 teaspoon salt
Appropriate amount of black sesame

1 Wash the sweet potato with the skin left clean, bite-size (small) cut into the shape of dice, soak it in water.

2 Place the rice cooker with a toy.
Pour water (into generous 1 tbsp), shaking the salt and mix gently.

3 Sweet potato drained and lay on top of rice.

4 Turn on rice cooker.Once you leave aside about 20 minutes.

5 Slowly and observations, mixed with rice and potato, put serving vessel.

2011年9月19日月曜日

Burdock tempura

焼き揚げカリッと☆ごぼう天
焼き揚げカリッと☆ごぼう天

料理名:ごぼう天ぷら
作者:つばめ@rakuten

■材料(4人分)
ごぼう(千切り) / 1本
薄力粉 / 大さじ2
水 / 大さじ1
白ごま / たっぷり
油(ごま油) / 大さじ1
お好みの塩 / カレー塩や抹茶塩

■レシピを考えた人のコメント
揚げないでほとんど焼く感じなので、時間短縮のためになるべく細く、薄く!



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Ingredients (serves 4)
Burdock (julienne) 1
2 tablespoons flour
1 tablespoons water
White sesame
Oil (sesame oil) 1 tablespoon

1 Burdock is shave, removing the exposed little access to water and vinegar.

2 Burdock root in a bowl, flour, water, and mix into the white sesame.

3 Heat oil in a frying pan and cook over medium-low heat browned on both sides spread flat to burdock.

2011年9月14日水曜日

Marinated eringi mushroom

エリンギのレモン和え
エリンギのレモン和え

料理名:エリンギのマリネ
作者:Oh!みつみつ

■材料(2人分)
エリンギ / 150g(極太3本)
しし唐 / 2個
紫玉ねぎ / 1/6個
レモン / 1/4個
粒マスタード / 小さじ1
塩 / ふたつまみくらい

■レシピを考えた人のコメント
しっとり焼けるように、焼き方を改良したレシピです。

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Ingredients (serves 2)
Eringi Mushroom 150g (3 thick)
2 sweet green pepper
1 / 6 Purple Onion
One lemon 1 / 4
1 teaspoon whole-grain mustard
Touch of salt

1 Eringi mushroom torn in half, brown on both sides with grill grill fish.
(OK in the toaster oven).

2 Thinly slice the onion.
Cut sweet green pepper in half, except for the calyx and seeds and chop into very thin.
White cotton to the portion of the lemon skin peeled, sliced very thinly.
(Limit is OK even with the juice)

3 Onions and sweet green pepper.green pepper in a bowl, add the salt mix and place for a while.
Whole-grain mustard and lemon can be added.

4 Within eringi mushroom hot baked, split.
Mix everything in the refrigerator to cool the hot crude Toretara.

2011年9月11日日曜日

Simmered Pacific saury

さんまの酢煮♪
さんまの酢煮♪

料理名:さんまの酢煮
作者:hijizou

■材料(2人分)
秋刀魚 / 2尾
<A>だし汁 / 1カップ
<A>酒 / 大匙1
<A>酢、醤油 / 各大匙2
<A>砂糖 / 小匙1
生姜 / 1/2片

■レシピを考えた人のコメント
さっぱりとした味わいの秋刀魚の煮ものです。

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Ingredients (serves 2)
2 Pacific saury fish
1 cup stock
1 tablespoon sake
2 tablespoons vinegar
2 tablespoons soy sauce
1 teaspoon sugar
Pieces 1 / 2 ginger

1 Leave the Pacific saury is quartered and the pretreatment. Leave the sliced ​​ginger.

2 Stock, sake, vinegar, soy sauce and sugar into a pan, let boil.

3 Pacific saury side by side, put the ginger into thin slices.

4 Pacific saury through a light broth, simmer over low heat for 20 minutes with the lid down.

2011年9月7日水曜日

Vegetable Soup

栄養満点!かんたん野菜スープ
栄養満点!かんたん野菜スープ

料理名:野菜スープ
作者:bermama

■材料(8人分)
じゃがいも / 4個
にんじん / 1/3本
タマネギ / 小1個
水 / 500cc
牛乳 / 200cc
ブイヨン / 3個
塩・こしょう / 適量

■レシピを考えた人のコメント
みんな、おかわりしてくれましたよ!

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Ingredients (serves 8)
4 potatoes
1 / 3 carrot
1 small onion
Wed 500cc
Milk 200cc
Bouillon 3 pcs
Appropriate amount of salt and pepper

1 Potatoes, carrots, cut into bite-sized onions, boil in microwave.

2 And water in blender 1. From remaining until the grains.

3 Transfer the pan to 2, crumbled into the broth and milk to dissolve the bouillon and simmer while stirring in, add salt and pepper to taste.

2011年9月3日土曜日

Cabbage and Apple Salad

りんごマヨで、たっぷりキャベツ♪
りんごマヨで、たっぷりキャベツ♪

料理名:キャベツとりんごのサラダ
作者:Tombo1/3

■材料(2人分)
キャベツ / 1/4玉
りんご / 1個
マヨネーズ / 適量
干し葡萄(なくても可) / 適量

■レシピを考えた人のコメント
りんごの甘酸っぱさが、さっぱりとして
たくさん食べてしまいます。
箸休めにもぴったりですよぉ~

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Ingredients (serves 2)
Cabbage Ball 1 / 4
1 apple
Appropriate amount of mayonnaise
Qs raisin

1 Wash the cabbage, drain and Julienne strips.

2 Wash apples, peel grated (to change color of an apple), mix with mayonnaise.

3 The well dressed cabbage and apple mayonnaise, sprinkle raisins.