2011年9月11日日曜日

Simmered Pacific saury

さんまの酢煮♪
さんまの酢煮♪

料理名:さんまの酢煮
作者:hijizou

■材料(2人分)
秋刀魚 / 2尾
<A>だし汁 / 1カップ
<A>酒 / 大匙1
<A>酢、醤油 / 各大匙2
<A>砂糖 / 小匙1
生姜 / 1/2片

■レシピを考えた人のコメント
さっぱりとした味わいの秋刀魚の煮ものです。

詳細を楽天レシピで見る

Ingredients (serves 2)
2 Pacific saury fish
1 cup stock
1 tablespoon sake
2 tablespoons vinegar
2 tablespoons soy sauce
1 teaspoon sugar
Pieces 1 / 2 ginger

1 Leave the Pacific saury is quartered and the pretreatment. Leave the sliced ​​ginger.

2 Stock, sake, vinegar, soy sauce and sugar into a pan, let boil.

3 Pacific saury side by side, put the ginger into thin slices.

4 Pacific saury through a light broth, simmer over low heat for 20 minutes with the lid down.

0 件のコメント:

コメントを投稿