2012年10月10日水曜日

Simmered sweet potato and apple

さつまいもりんご煮
さつまいもりんご煮

料理名:さつまいもりんご煮
作者:r_chibico

■材料(4人分)
さつまいも / 1本
りんご / 1コ
水 / 適量
(あれば果汁100%のジュース) ※ / (100cc)
砂糖(またははちみつ) / 大さじ1
レモン汁(ジュースを入れる場合は不要) / 大さじ1

■レシピを考えた人のコメント
ごはんに甘いおかずは合わない!との意見もありますが、こってりしたものを食べた後のお口直しやデザートとしておいしい一品。

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Ingredients (4 servings)
One sweet potato
Apple
Water
(or 100% fruit juice  100cc)
1 tablespoon sugar (or honey)
Lemon juice (if you put the juice is not required) 1 tbsp

1 Sweet potatoes and cut into thick 1cm, I exposed to water.
Apples and cut into bite-sized pieces and peel.

2 I put on the fire to put lemon juice, water, apples, sweet potatoes in a pot.

3 I added sugar (or honey) and reduce heat to boiling.
Apples cook until transparent.

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